80 Uur van Festerica

De organisatie van Festerica, het jaarlijkse festival in Erica voor opkomende rockbands uit Zuidoost-Drenthe, gaat van 9 tot en met 12 september vanuit een glazen huis tachtig uur onafgebroken verzoekplaten draaien. Met de opbrengst van deze actie willen de vrijwilligers de toekomst van ons festival veiligstellen. Ook treden diverse artiesten op. Het openluchtfestival stond voor zaterdag 11 september op de agenda, maar werd begin juli voor het tweede jaar op rij afgelast.

De 80 uur van Festerica begint donderdag 9 september om 12.00 uur en duurt tot en met zondag 12 september 20.00 uur. Organisatieleden van Festerica sluiten zich dan op als DJ in een glazen huis, gelegen achter de manege in het dorp. Ook hebben meerdere bands die in de afgelopen acht jaar hebben opgetreden op het festival toegezegd een bijdrage te leveren, evenals andere groepen op het gebied van taal en theater.

Help jij us keep on rockin’?

Programma

Eric van Oosterhout, de burgervader van de gemeente Emmen! De Burgemeester van onze mooie regio zal de eerste 3 DJ’s opsluiten en het startschot geven voor de 80 uur van Festerica

Ellen is een jonge enthousiaste singer-songwriter uit Groningen. Ze combineert in haar muziek haar passie voor gitaarspelen en zingen. Dit zorgt voor zachte,  Nederlandstalige popmuziek met een vrolijke noot. In haar nummers vertelt ze over de liefde en relaties, en dan vooral over hoe deze niet altijd gaan zoals verwacht.

Eva Lynn is een 21 jarige muzikant uit Groningen. Samen met haar gitaar speelt ze alternatieve-  en soft-rock liedjes. Haar eigen werk gaat voornamelijk over de verwarring die deze wereld soms met zich meebrengt en hoe ze daar haar weg in vindt.

Sundance (22) is een alleskunner op creatief gebied. Ze illustreert, maakt muziek en schrijft poëzie. Met onder anderen Johnny Cash en Amy Whinehouse als inspiratie, maakt ze blues, country- en popmuziek. Met haar unieke stem en verschijning zal ze tijdens de livestream de kijker/luisteraar ongetwijfeld weten te boeien.

Barley Wine zou in 2020 en 2021 spelen op Festerica. Maar ondank de afgelasting van ons originele festival komen ze ons verblijden met een fantastische rock & roll sound tijdens ons 80 uur durende evenement. De band uit Zuid Oost Drenthe zal iedereen versteld doen staan!

Rocket Chair zette in 2018 een onvergetelijke set neer tijdens Festerica! Deze 4 heren bestaande uit inwoners van Erica & Nieuw Schoonebeek zijn al een tijd bezig om Zuid-Oost Drenthe te laten rocken! Ook zijn de bezig met het uitbrengen van eigen werk en tot nu toe slaat de stijl van deze enthousiaste jongens goed aan bij menig muziekliefhebber!

Bliss! Een groep jonge en enthousiaste muzikanten. Deze rock fanaten spelen alles van Grunge tot Rock en Roll. Ze zouden hun klanken laten horen op Festerica 2021 maar gaan ons nu meeslepen met een aantal nummers in ons glazenhuis!

Ferdy Doldersum, muzikaal genie! Deze alleskunner is al jarenlang bezig met muziek; het schrijven en uitvoeren daarvan! Trots zijn we dat deze man ons gaat helpen om ons glazenhuis naar een hoog niveau te brengen en zo de kijker te verblijden met de gitaren en het stemgeluid van Dolly.

Fools stond in 2016 al eens op ons podium! Deze doorgewinterde en sympathieke band, met een grote connectie tot Erica en omstreken, komt nu  5 jaar later ons er doorheen slepen in de 80 uur van Festerica!

Simone is geboren en getogen in Emmen. Vers afgestudeerd aan het cibap in Zwolle is ze nu op weg naar de kunstacademie. Het schrijven van teksten blijft voor Simone altijd een bezigheid vanuit een oud schriftje, maar speciaal voor Festerica zullen deze op kladpapier geschreven woorden vervangen worden door waardige teksten voor op het podium.

Eva is een woordkunstenaar uit Erica. Kortgeleden heeft ze haar eigen bundel uitgebracht met teksten die uit het leven gegrepen zijn. Eva heeft een ode gebracht aan ons festival door het gedicht “Festival op een meisjesnaam”  te maken en voor te dragen op Festerica 2019! We gaan haar ook in de 80 uur zien als DJ op verschillende tijden!

OldRocks komt onze zaterdagavond opblazen met een geweldig stukje muziek. De lokale Rock & Roll goden kunnen we oprecht vrienden van de show noemen. Ze stonden op ons podia in het jaar 2016 en 2017. Een graag geziene gast en we kunnen niet wachten op dat ze weer langskomen!

Madelief is een jonge, vrolijke artiest die geniet van het maken en spelen van muziek. Samen met haar gitaar is ze een goed team en speelt ze muziek dat een verhaal vertelt. Haar muziek kan niet in een hokje geplaatst worden, maar meestal speelt ze indiepop met een alternatief randje.

CeKeR stelt zichzelf voor.  We kenden elkaar al een paar jaar via de gezamenlijke liefde voor muziek en zang. En zo ineens was daar het idee: We gaan een gezamenlijke act doen als onderdeel van de show van Ericarré in het ATLAS Theater. Een paar prachtige stemmen met wat begeleiding op gitaar. Fix you van Coldplay en we fixten het! Men vond het mooi en wij vonden het leuk. Muziek in de tuin en benefietdag volgden en nog een reprise van Goodvibes in ’t Schienvat. We genieten alle drie van het blenden van meerdere stemmen tot één mooi geheel. Spelen, zingen en er plezier in hebben! Dat is CeKeR.

Lidewij is een 18-jarige Knoalster (Stadskanaal), met een been in de wijde wereld. Op de weg naar het grote volwassen leven schrijft ze over herkenbare belevenissen, vaak in onherkenbare vorm. Tijdens de studie taal en cultuur in Utrecht zal ze geen streep zetten door de gevoelige hobby waar zo nu en dan een hart mee gevuld wordt.

Lisa Ploeger (2001) is een singer-songwriter uit Groningen, geïnspireerd door artiesten als Ilse DeLange, Waylon en Miss Montreal. Deze rootsy zangeres maakt muziek in de genres country, folk en rock. Het bracht haar al op het Bevrijdingsfestival Drenthe 2019 en bij verschillende coachingstrajecten. In 2020 bracht Lisa haar debuutsingle “White Flag” uit, welke goed opgepakt werd door radiostations als Omrop Fryslân, RTV Drenthe en Simone FM.

The Black Ravens! De publieksfavoriet van Festerica 2018. De organisatie en de bezoekers praten hier nog steeds over en we zijn dan ook heel blij dat deze jonge Rockabilly band ons gaat ondersteunen in het laatste uurtje van onze 80 uur!