Over Festerica

Festerica is een rock festival dat ieder jaar op de tweede zaterdag van september plaatsvindt. Het festival bestaat uit een line up van 9 bands. Deze rockbands zijn veelal afkomstig uit de regio. Later op de avond spelen er ‘grotere’ namen die vaak ook landelijk bekend zijn. 

Daarnaast heeft festivalterrein heeft een unieke uitstraling, mede door de omringende bosrand wat voor een gezellig en natuurlijk uitstraling zorgt. Jaarlijks begint het evenement om 15:00 en zullen de gitaren tot laat in de avond te horen zijn! Bekijk generic viagra in the us een sfeerimpressie van het festival. 

MAAR WAAROM BESTAAT EEN FESTIVAL ALS DIT?

Wij als 14 jonge enthousiastelingen vonden het een verademing als er een rock of rock & roll bandje in Erica kwam spelen. Wij hoopten dus ook dat zulke bands vaker Erica zouden bezoeken maar tevergeefs. Samen met onze nestor Han zetten wij begin 2014 een plan in elkaar om het heft in eigen handen te nemen en in september 2014 was het zover: Festerica editie 1.

Na de vele positieve reacties zagen wij dat er behoefte was naar dit genre. Omdat we zelf ook veel plezier beleefden tijdens editie 1 werd binnen enkele seconden besloten dat editie 2 er móest komen. Ondanks een paar regendruppels was het wederom een plezier om dit te organiseren met als afsluiter Gimme Shelter, volgens velen de beste Rolling Stones coverband van Nederland. Editie nummer drie was wederom een succes: een drukke editie met grote bands uit de regio (Ricky Rehab, Easterfield, Toycar Taxi), prachtige coverbands en de beste AC/DC coverband van Nederland als afsluiter: ACinDC.

6E EDITIE 

Op 14-09-2019 vond alweer de 6e editie plaats. Met geweldige acts van o.a. Straight on Stage, Guns of the East en ODNT was het een erg geslaagde editie.

ALTIJD DE 2E ZATERDAG VAN SEPTEMBER

Ieder jaar weer proberen wij er alles aan te doen om het publiek en onszelf een leuke dag te verzorgen. Altijd op de 2e zaterdag van september. Hopelijk heeft u voorheen genoten van Festerica of zult u de komende editie ervan genieten, wij gaan in ieder geval ons stinkende best weer doen!

festerica crew
Festerica Crew 2019
line up festeerica